Hoito-ohjeet

Osa tuotteistani saattaa olla joko jälleenmyyjiltä tai näyttelyistä ostettuna ilman hoito-ohjetta. Tuotteessa saattaa myös olla ohjeistus etsiä hoito-ohje täältä nettisivulta. Tässä siis yleisiä hoito-ohjeita tuotteilleni:

Lintukoriste

Tuote on takoitettu koristekäyttöön. Se ei kestä kovakouraista käsittelyä. Jos pinta pörröttyy, voi sen tarvittaessa trimmata saksilla.

Vältä jättämästä tuotetta pitkäksi aikaa (= viikkojen/kuukausien ajaksi) suoraan auringonvaloon, sillä värit saattavat tällöin haalistua.

Irtolian ja pölyn saa pois esim. varovasti taputtelemalla tai kostutetulla liinalla kevyesti painellen.

Aiemmissa lintukoristeissa on viskoosilanka. Jos se on taittunut, saa sen silittämällä suoraksi.Perhosrintakoru

Tuote ei kestä kovakouraista käsittelyä. Mutta jos pinta syystä tai toisesta pörröttyy, voi sen tarvittaessa trimmata saksilla.

Tuntosarvet kestävät jonkin verran vääntelyä, joten voit tarvittaessa korjata niiden asentoa.

Tuote kestää kastumista, koska se on sekä neulahuovutettu että märkähuovutettu.

Vältä jättämästä tuotetta pitkäksi aikaa (= viikkojen/kuukausien ajaksi) suoraan auringonvaloon, sillä värit saattavat tällöin haalistua.

Irtolian ja pölyn saa pois esim. varovasti taputtelemalla, tahrat kostutetulla liinalla tai hellästi huuhdellen.Villamaalaus

Teos on tarkoitettu vain koristekäyttöön. Käsiteltävä hellävaraisesti.

Teoksen värit saattavat haalistua suorassa auringonvalossa.

Ajan saatossa pintaan kertyneen pölyn voi poistaa varovasti taputtelemalla, pölyhuiskalla, kostutetulla liinalla kevyesti painellen tai hyvin pienellä imuteholla imuroiden. 

Mahdolliset tahrat poistettava tuoreeltaan kostealla liinalla välttäen hankaamista.

Villan värit saattavat kastuessaan levitä pellavakankaalle.

Jos teos syystä tai toisesta rikkoutuu, olethan yhteydessä, niin katsotaan, miten korjaaminen onnistuisi.

Villamaalaus kierrätyshuovalle  

(muotoonsa leikattu teos)


Samat tiedot kuin edellisessä kohdassa sekä lisäksi:

Perhosteosten tuntosarvet ja jalat ovat rautalankaa. Ne kestävät jonkin verran vääntelyä, joten voit tarvittaessa korjata niiden asentoa. Takapuolen rautalankalenkkiä voi myös vääntää, jolloin perhosen saa hiukan eri asentoihin. 

Teos on jäykistetty joko kankaankovetinaineella tai akryylimaalilla (teoksen kääntöpuolelta). Kankaankovetinaine voi aiheuttaa teoksen vääntymisen kuumassa tilassa. Teoksen saa takaisin suoraksi silittämällä sen kääntöpuolta voipaperin läpi.Villa ja tekstiilituholaiset

Villalla on materiaalina monia hyviä ominaisuuksia. Se esimerkiksi hylkii vettä ja likaa. Villa on myös luonnostaan paloturvallinen kuitu. Villan heikkous on kuitenkin alttius kodin tuhohyönteisille. Jos asunnossa on tai on ollut tekstiilituholaisia, kannattaa pitää silmällä, etteivät ne pääse käsiksi ostamaasi teokseen tai tuotteeseen. Jos näin kuitenkin käy, poista hyönteinen ja laita teos pussiin pakattuna pakastimeen pariksi viikoksi. Näin mahdolliset hyönteisten munat tai toukat kuolevat. 

Teoksen pinnalle voi myös suihkuttaa tuhohyönteisten torjuntaan tarkoitettua ainetta, mikäli näkee sen erityisen tarpeelliseksi. En kuitenkaan ota vastuuta, jos teos jollain tavalla vahingoittuu suihkutettavan aineen vuoksi. Sitä ei esimerkiksi kannata suihkuttaa pellavakankaalle mahdollisten tahrojen vuoksi.