Materiaalit

VILLA

Käytän töissäni pääasiassa suomalaista lampaanvillaa. Suomalainen villa on sekä ekologinen että eettinen valinta. Se tuotetaan lähellä ja se tulee suhteellisen pieniltä tiloilta. Yleisesti ottaen suoma-laiset lampaat voivat hyvin, esim. juuri sen vuoksi, että tilakoot ovat tarpeeksi pieniä, ja lampaita kohdellaan hyvin (ei esim. kivuliaita mulesing-leikkauksia kuten osalla merinolammastiloja).

Lammastiloilta villa kulkeutuu karstaamoihin, joita Suomessa on muutama. Siellä villa pestään, karstataan levyksi ja tarvittaessa värjätään. Karstaamosta villa on ostettavissa täysin huovutusvalmiina.

Voin laittaa lemmikkimuotokuviin myös lemmikkien omaa karvaa lampaanvillan sekaan. Parhaiten tähän sopii eläimen pehmeä pohjavilla. Se on usein eriväristä kuin eläimen päälliskarva, joten se ei välttämättä jää näkyviin vaan on peitettävä lampaanvillalla. Monelle on kuitenkin pääasia, että työssä on mukana rakkaan lemmikin omaa karvaa, näkyi se sitten ulospäin tai ei.

PELLAVA

Pellavan olen valinnut maalausteni taustakankaaksi monestakin syystä. Se ensinnäkin näyttää todella hyvältä villan kanssa. Pellava on kaunis kangas: siinä kankaan rakenne (loimi- ja kudelangat) erottuu selvästi luoden näin kauniin pinnan, joka muodostaa upean kontrastin villan kanssa. 

Sen lisäksi, että pellava on tyylikäs, on se myös ekologinen valinta. Pellava ei tarvitse kasvaakseen keinokastelua  toisin kuin esim. puuvilla. Myös lannoitteiden ja torjunta-aineiden tarve on minimaalista tai niitä ei käytetä ollenkaan.

Hankin pellavakankaita eri paikoista, jotta saisin mahdollisimman laajan väripaletin. Osa väreistä on vain jonkin aikaa valikoimissa, varsinkin jos kysyntää on vähän. Käyttämäni pellavakangas tulee Euroopasta. Osassa kankaista myös kuitu on Euroopasta, osassa Aasiasta.

PUUKEHYKSET

Käytän villamaalausten kehyksinä joko pyöreää kirjontakehystä tai neliskulmaista kiilakehystä.

Kirjontakehystä käytetään tavanomaisesti kirjontatöitä tehdessä, kangasta pingottamaan. Se kuitenkin sopii mielestäni hyvin myös valmiin työn kehykseksi. Pyöreä taulu on mukavan erilainen.

Käyttämäni kirjontakehykset valmistetaan Euroopassa pyökkipuusta. Joissakin tapauksissa käytän myös Aasiassa valmistettuja bambukehyksiä.

Kulmikkaampien muotojen ystäville tarjoan kehykseksi neliskulmaisen kiilakehyksen. Kangas pingotetaan kehyksen päälle, jolloin se ei jää näkyviin. Tämän ansiosta eläin on taulussa selkeästi pääroolissa, ei kehys. Kiilakehykset valmistetaan Suomessa kotimaisesta männystä.

Mikäli haluat jonkin muun kehyksen tauluusi, on sekin tottakai mahdollista. Ota yhteyttä, niin sovitaan asiasta!


  

Mikäli haluaisit tietää vielä lisää käyttämistäni materiaaleista, otathan rohkeasti yhtettä: Yhteydenotto